איך שלא תסתכלו על זה, הצטברות אבנית בברז או בקומקום היא מכה לא קטנה. מעבר לסכנות הבריאותיות שבלגימת מים המכילים כמות גבוהה של סידן ומגנזיום, מדובר בנטל לא פשוט לכיסו של הצרכן הישראלי. פיתרון אחד אידיאלי במקרים מסוג זה, והוא שימוש במים רכים.
כידוע, אבנית (משקע של סידן פחמתי) נוצרת במפגש של מים עתירי מגנזיום וסידן (מים קשים) עם מים חמים והיא עלולה לסתום את הצינורות המובילים אותה וכן לפגוע באיכות המים. התוצאה של כל אלה היא טעם תפל ולא נקי למים, ולא מעט סכנות בריאותיות.
מעבר לכך, מים קשים עושים שמות גם במפגש שלהם עם סבון. כפי שיעידו ישראלים רבים שברשותם מדיח כלים או מכונת כביסה, יוני המים הקשים אשר באים במגע עם סבון יוצרים שכבה אשר קשה מאד להמסה (וכתוצאה- לניקוי).
החשיבות של מים רכים
מים רכים באים למנוע את הסכנות הללו. מים אלה מכילים כמויות קטנות מאד של מגנזיום (ראו גם: הוספת מגנזיום למי ברז) וסידן, דבר שהופך לאפסיים את הסיכויים של היווצרות אבנית. מלבד זאת, יכולת ההקצפה של מים רכים משתפרת פלאים, המשקעים חסרי האסתטיה שמאפיינים את המים הקשים נעלמים כלא היו, וניקויים של המים הופך לפשוט הרבה יותר.
שיטות לריכוך מים
מרבית המים אשר זורמים בברזי הבתים הישראליים הם מים קשים. אולם, אין הדבר אומר שעליכם להשלים עם רוע הגזירה ולהיאבק באבנית. ניתן להפוך מים קשים לרכים באמצעות פעולות שונות לריכוך מים, ובכלל זה מסננים שונים.
בדרך כלל, המדובר הוא במתקן אשר מורכב על גבי קווי הובלות המים השונים. המרכך מסלק את יוני המגנזיום והמימן הפחמתי מהמים, ומחליף אותם ביונים של נתרן הניתן להמסה בקלות. התוצאה: גם מפגש עם מים חמים או סבון יאפשר לשמור על איכות המים ומכשירי החשמל הנוגעים אליהם.
שיטה נוספת לריכוך מים כוללת את חימום וסינון המים. בשיטה זו, מחממים את המים עד לנקודת הרתיחה שלהם, ומוציאים את היונים "המזיקים" באמצעות רשת או שפיית המים.
מים רכים – חיסכון בכסף
מים רכים, מעבר להיותם בעלי טעם משופר ונעימים לרחצה, מקלים מאד על הצרכן הישראלי מבחינה כלכלית. הסיבה העיקרית לכך הוא שעליו להשקיע פחות אנרגיה בפעולות השונות. הורדה של 1 מ'מ אבנית, למשל, מורידה את צריכת האנרגיה בכ-10% אחוזים.
במילים אחרות: כאשר הקומקום מלא באבנית, למשל, נדרש הרבה יותר זמן לחימומו. דוגמא נוספת: כשמכונת הכביסה מלאה באבנית, הרי שצריך להשתמש במרכך כביסה בכמות גדולה יותר. כל אלה שווים כסף וזמן. עם מים רכים כל זה נמנע.
השימוש במתקנים לריכוך מים הופך לנפוץ מאד בעולם בשנים האחרונות. מלבד בתים פרטיים, גם מסעדות, בריכות, מכוני ספא ובתי מלון מקפידים להשתמש במתקנים אלה, מתוך רצון להפוך את שהות המבקרים בהם לנעימה ככל האפשר.